Diensten

Wij plaatsen waterdichte dakisolatie op elk type plat dak!

Alles onder 1 dak

Uw dak lekt en uw dakdichting is dringend aan vernieuwing toe? Wordt het hoog tijd om uw plat dak te isoleren? Of gaat u een nieuw plat dak laten plaatsen en heeft u een waterdicht én energiezuinig dak nodig? Bij Aqua Libre kunnen we dakdichting én dakisolatie verzorgen voor zowat alle platte en licht hellende daken. Die diensten kan u afzonderlijk op afroep aanvragen, maar we kunnen ook dakdichting en –isolatie combineren. Dat levert tijdwinst en kostenbesparing op bij plaatsing van een nieuwbouw dak en bij grondige dakrenovaties.

Onze werkwijze, technieken en diensten

Voor dakisolatie projecten bij particuliere eigenaars gaan we in samenspraak met de architect een geschikte isolatiemethode en gepaste isolatiematerialen uitkiezen om de best mogelijke energiebesparing te realiseren. Voor isolatie van industriedaken werken we doorgaans volgens de richtlijnen van het lastenboek.

Dakisolatie zonder breekwerk

Via het omgekeerd dak principe, waarbij de isolatieplaten bovenop het bestaande dak worden gelegd en de oorspronkelijke dakbedekking als dampscherm fungeert, kunnen we platte daken isoleren zonder kap- en breekwerken. Nadien wordt een extra ballast laag op de isolatie geplaatst. Zeker bij “losse” ondergronden zoals groendaken of platte daken met grind beslag wordt extra ballast voorzien.

Maximaal energiebehoud zonder koudebruggen

Door PUR-isolatieplaten laag per laag en geschrankt te plaatsen, worden koudebruggen maximaal vermeden. Deze techniek levert snel een voelbaar verschil in temperatuur en in energiekosten op! Afhankelijk van de benodigde isolatiegraad en de beschikbare ruimte kunnen we met PUR platen een dakisolatie van 20 tot 200 mm dikte plaatsen.

Geen zolderisolatie

Bij Aqua Libre kunnen we haast elk type plat dak isoleren, maar dat doen we enkel aan de buitenzijde van het dak. Voor isolatie aan de binnenzijde van de woning (bv. zolderisolatie) contacteert u best een andere aannemer of dakwerker.

En hoe zit het met de premies?

Uw dak laten isoleren door een erkende aannemer, zoals Aqua Libre, kan u bovenop de energiebesparing ook nog financiële steun via premies en subsidies opleveren. Zo wordt de investeringskost nog sneller terugverdiend. Waar u best informeert en welke documenten u dient in te vullen? We assisteren u met plezier bij de hele papierwinkel.

U wilt ook uw plat dak laten isoleren?

We komen liefst een kijkje nemen naar uw dak voor we u een offerte voor dakisolatie en/of dakdichting bezorgen. Laat u aub nog even weten wanneer u dat best past en waar we uw dak vinden?

AFSPREKEN VOOR EEN OFFERTE?