Diensten

Zwembad liner en vijverfolie plaatsen? Dat is specialistenwerk!

U wil een nieuwe zwembad liner laten plaatsen?

Twijfelt u over de kwaliteit en duurzaamheid van uw zwembad liner? Bent u helaas al zeker dat uw zwembadfolie gescheurd is en dat uw zwembad lekt? Of bent u gewoon wat uitgekeken op de look van uw zwembad en overweegt u een zwembad make-over? In al deze gevallen kan u op de expertise van liner specialist en folielasser Aqua Libre uit Lochristi vertrouwen.

Waarom Aqua Libre?

De liner is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van uw zwembad. Die garandeert namelijk de waterdichtheid en bepaalt ook in grote mate het uitzicht en ook het aanvoelen telkens u de bodem of wanden aanraakt. Een kwalitatieve zwembad liner kopen en die ook uiterst accuraat laten plaatsen, is dus een absolute must. Alleen zo bent u zeker dat er geen water achter de folie zal geraken, hinderlijke naden, blazen en plooien vermijden en voorkomen dat de folie vroegtijdig zal scheuren.

Met Aqua Libre heeft u een uiterst ervaren plaatser van zwembad liners en vijverfolies gevonden. We plaatsen en vervangen namelijk al meer dan 15 jaar zwembadbekleding! Dat doen we bovendien voor eigen zwembad en vijver aanleg projecten, maar ook regelmatig in onderaanneming voor andere zwembadbouwers.

U wil zwembad liner laten plaatsen, herstellen of vervangen?

Specialistenwerk

Geprefabriceerde en vooraf uitgesneden zwembadfolies kunnen nooit zo nauwkeurig geplaatst worden als liners die ter plaatse gelast worden. Zeker aan de naden wordt het kwaliteitsverschil snel en duidelijk merkbaar.

Bij Aqua Libre werken we uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige liners van het Belgische merk Alkorplan. Die komen we ter plaatse en millimeter precies bevestigen om onberispelijk vakwerk en een duurzaam resultaat te verzekeren.

Ter plaatse gelast volgens de regels van de kunst

Eerst plaatsen we geotextiel met een dikte van ca. 300 g om de zwembad folie te beschermen. Vervolgens gaan we die zwembad liner lassen onder zeer hoge temperaturen van ongeveer 700 °C. Na het vulkaniseren wordt de folie nogmaals afgespoten met vloeibare pvc om een strak, duurzaam en naadloos geheel te realiseren.

U leest het, zwembad folie lassen is een precisiewerk dat precisie, geduld, en professioneel vakmanschap vereist. Toch kunnen we uw zwembad verrassend snel dichten. Alkorplan folies kunnen immers vaak dubbel zo snel geplaatst worden dan andere types zwembadbekleding!

Waarom wij liefst met Alkorplan liners werken?

 • 100% waterdichtheid gegarandeerd en bevestigd met 10 jaar productgarantie
 • de 1,5 mm dikke en gewapende folie is vormvast en kras- en scheurbestendig
 • voorzien van extra vernislaag voor extra bescherming en maximale levensduur
 • onderhoudsvriendelijke zwembad liner dankzij vuil- en vlekafstotende coating
 • bestand tegen micro-organismen, kalkafzetting en veroudering door UV stralen
 • snelle plaatsing (soms tot dubbel zo snel dan andere types zwembadbekleding)
 • verkrijgbaar in verschillende kleuren, motieven en afwerkingen
  • Alkorplan 2000: effen kleuren
  • Alkorplan 3000: bedrukte motieven of mozaïek look, voorzien van extra dikke vernislaag voor kleurvastheid en bescherming tegen veroudering door UV-stralen
  • Ook antislip reliëf is mogelijk voor plaatsing op slipgevoelige onderdelen (bv. trappen en zwembadomranding)

Of heeft u vijver folie nodig?

Bij Aqua Libre kan u niet alleen een zwembad waterdicht laten maken. Ook voor het dichten van tuinvijvers, zwemvijvers en daken kan u onze folielassers inschakelen.

In zwemvijvers plaatsen we extra stevige zwarte of groene zwemvijver liners. Voor visvijvers, waar geen contact met de bodem wordt gemaakt door zwemmers of zwembad stofzuigers, hebben we ook goedkope visvijver liners beschikbaar.

Hoe gerust bent u?

Of uw zwembad liner aan vervanging toe is en hoe, wanneer en aan welke prijs we zwembadkleding in uw nieuwe zwemparadijs kunnen komen plaatsen? Neem gerust even contact met ons op om geheel vrijblijvend uw project te bespreken.

CONTACTEER ONS