Diensten

Een totaalservice van Accessoires tot Zwemvijver onderhoud

1 telefoontje volstaat

Bij zwembad aannemer Aqua Libre uit Lochristi kan u niet alleen voor de aanleg, ombouw of renovatie van uw zwembad of zwemvijver terecht. Ook voor het periodieke zwembad of zwemvijver onderhoud achteraf en voor dringende vijverfolie of zwembad liner herstellingen kan u op onze flexibele service blijven rekenen.

Ook voor de levering en plaatsing van diverse zwembad accessoires en tuinconstructies hoeft u geen nieuwe leverancier te zoeken. We werken samen met gespecialiseerde tuinaannemers, schijnwerkers en andere stielmannen en kunnen zowat alle zwembad gerelateerde diensten en producten aanbieden en coördineren.

Wie gaat uw zwembad of zwemvijver onderhouden?

Om ten volle van een lang en deugddoend zwemseizoen te kunnen genieten, is regelmatig zwembad of zwemvijver onderhoud een absolute must. Alleen zo bent u zeker van optimale waterkwaliteit. Bovendien kunnen slijtage en defecten tijdig opgemerkt worden om onnodig dure herstelkosten te vermijden.

Heeft u bij Aqua Libre een zwembad of zwemvijver laten aanleggen, dan kan u desgewenst ook het zwembad of zwemvijver onderhoud uitbesteden. Zo kan u uw tijd en energie volledig aan uw sportieve of ontspannende momenten besteden.

Wat onze onderhoudsservice allemaal omvat?

Met een onderhoudscontract hoeft u niet meer te twijfelen wanneer uw zwembad of zwemvijver onderhoud nodig heeft. Wij nemen zelf contact op om een afspraak in te plannen en komen nadien ter plaatse voor volgende periodieke onderhoudswerken:

Zwemvijvers:

 • winter- of zomerklaar maken
 • slibverwijdering en afskimmen wateroppervlak
 • nazicht vijverfolie en controle waterkwaliteit en werking natuurlijke filtering

Zwembaden:

 • winter- of zomerklaar maken
 • afskimmen wateroppervlak & controle waterkwaliteit
 • grondig systeemnazicht: filters, pompen, verwarming, etc …

Voor dringende herstellingen komen onze service techniekers op afroep ter plaatse.

Welke tuin- en zwembadaccessoires had u in gedachten?

Waarmee gaat u uw zwembad afdekken om het zwemwater te vrijwaren van vuil en bladeren na de zwempartij en maximaal gebruik te maken van gratis zonnewarmte?

 • Anti-doorval zwembadafdekking
  Om te vermijden dat spelende kinderen ongewild in het zwemwater belanden, kunnen we manueel afrolbare zwembadzeilen voorzien die erg strak opgespannen worden om het risico op doorval te verminderen.
 • Zwembaddoeken met geo bubbels
  Voor de manueel oprolbare zwembaddoeken kiezen we bewust voor afdekzeilen met geo bubbels. Door de reliëf structuur wordt de afstand tussen zonnestralen (warmte) en het wateroppervlak geminimaliseerd. Ook verdamping van zwembadwater wordt door deze noppenfolie maximaal tegen gehouden.
 • Zwembad rolluiken met solar lamellen
  Ook zwembadafdekking met solar lamellen zal zonnewarmte aantrekken en dat overdragen naar het zwemwater. De solar lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. De PVC lamellen zijn erg budgetvriendelijk, de polycarbonaat lamellen zijn sterker, duurzamer en ook bestand tegen hagel. Polycarbonaat lamellen kunnen ook in een moderne en strakke inox look uitgevoerd worden.
 • Vaste zwembadoverkappingen
  In samenwerking met gespecialiseerde partners kunnen we ook zwembadoverkappingen met vaste of telescopisch uitschuifbare constructies plaatsen en dat in verschillende vormen, afmetingen en hoogtes.

Om het zwemseizoen zo lang mogelijk te maken is een energiezuinige zwembadverwarming en doeltreffende waterbehandeling essentieel.

Om het zwemwater te verwarmen, maken we steeds maximaal gebruik van gratis zonnewarmte en zullen we desgewenst bijkomende energiezuinige verwarming met warmtepompen voorzien. Dat kan bijvoorbeeld een elektrische lucht/water warmtepomp zijn, zwembadverwarming met zonnepanelen of een directe aansluiting op een warmtewisselaar in huis.

Om de kwaliteit van het zwemwater te waarborgen, plaatsen we de nodige filters en pompen. Ook daar heeft u heel wat keuzes.

 • Een vaste waterfilter met glas (ipv zand) gaat lang mee en vergt een minimum aan onderhoud.
 • Voor de eigenlijke waterbehandeling kan u kiezen voor een systeem met zoutelektrolyse, chloorelektrolyse of een volledig geautomatiseerd en zelfregelend waterbehandelingssysteem dat de pH waarden controleert en een berekende hoeveelheid chloor toevoegt. Dit systeem bespaart u tijd en zal ook het chloorgebruik tot een absoluut minimum beperken wat interessant is voor zwemmers met gevoelige huid.

Uw tuin is pas af als ook de groenpartijen en verhardingen rond het zwembad piekfijn zijn afgewerkt. Looppaden, terrassen, poolhouses en verhardingen met haast onzichtbare afvoergootjes kunnen we ook op maat van uw tuin fabriceren en installeren.

Gemetste trapjes, mobiele trapjes, LED verlichting in en rond het zwembad, … We zorgen voor een afgewerkt totaalplaatje zodat u volop van uw zwembad en tuin kan genieten.

Graag wat meer informatie en een prijsindicatie?

Niet zeker welke zwembadaccessoires u best kiest of benieuwd hoe interessant onze onderhoudscontracten voor zwembad en zwemvijver onderhoud juist zijn? Stuur ons gerust een bericht om meer informatie en/of een vrijblijvende offerte te ontvangen.

CONTACTEER ONS